Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Ľadová pudingová torta

  • 21.07.2006.
  • Stredne obtiažne
  • 40 min

Puding je veľmi obľúbený dezert a je súčasťou krému v tomto dezerte, ktorý môžeme pripraviť veľmi rýchlo a ľahko.

Ingrediencie

  • 1 hotový tortový korpus
  • Krém:
  • 1 Dolcela puding čokoláda prémium
  • 1 Dolcela puding burbon vanilka prémium
  • 600 ml mlieka
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Šľahačka

Príprava

  1. 1.
    Pudingy uvaríme podľa návodu v 300 ml mlieka s lyžicou cukru a necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Vymiešanú hmotu rozdelíme na dve rovnaké časti, polovicu hmoty vmiešame do čokoládového a druhú polovicu do vanilkového pudingu.
  2. 2.
    Tortový korpus prekrojíme na dva pláty a prvý položíme na spodok okrúhlej tortovej formy. Na plát natrieme čokoládový puding, prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme vanilkový puding.
  3. 3.
    Vrch potrieme šľahačkou a ozdobíme podľa potreby.
  4. 4.
    Tortu necháme stuhnúť v chladničke.

Malé tajomstvo

Pre zmenu môžeme použiť aj iné príchute pudingov.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 266 / 1.112 - -
Tuky g 17,83 - -
Sacharidy g 23,94 - -
Vláknina g 0,49 - -
Bielkoviny g 3,65 - -
Soľ g 1,20 0 0
Vitamín A μg 512,40 13 10
Vitamín D μg 30,03 15 15
Vitamín E mg 1,20 5 5
Niacín mg 1,69 12 8
Draslík (K) mg 123,66 3 3
Vápnik (Ca) mg 66,78 7 7
Fosfor (P) mg 166,63 21 21

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)