Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Lasagne s Ajvarom a mandľami

  • 12.09.2019.
  • Stredne obtiažne
  • 70 min

Pripravte si zaujímavé lasagne s mandľovým mliekom, pikantným Ajvarom a cuketou. Vychutnajte si novú verziu svojho obľúbeného jedla.

Ingrediencie

  • 500 ml nesladeného mandľového mlieka
  • 1/2 lyžičky škrobu
  • 250 g pikantného Ajvaru Podravka
  • 1 lyžica Podravky Natur
  • 2-3 cukety
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 12 plátkov lasagní

Príprava

  1. 1.
    Mandľové mlieko povaríme spolu so škrobom na miernom ohni, aby zhustlo. Pridáme Podravku Natur a Ajvar.
  2. 2.
    Cuketu nakrájame na plátky hrubé 5 mm.
  3. 3.
    Na panvicu dáme trochu olivového oleja, poukladáme cuketu a krátko opečieme aby zmäkla.
  4. 4.
    Keď je hotová, potrieme každý plátok prelisovaným cesnakom. Mandle si opečieme na suchej panvici.
  5. 5.
    Do zapekacej misy začneme vrstviť lasagne. Na dno misy dáme trochu omáčky, plátok lasagní, plátky cukety a posypeme mandľami. Postup zopakujeme. Na posledný plát lasagní dáme už len omáčku a mandle.
  6. 6.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 40 minút.

Podávanie

Môžete podávať teplé aj za studena.

Rada

Cuketu rovnomerne rozložte na panvicu a krátko opečte.