Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Lasagne s Ajvarom

  • 18.03.2019.
  • 4
  • 60 min

Lasagne pozná asi každý. Vyskúšajte našu verziu s Ajvarom, šunkou a goudou. Uvidíte, že vás naša jednoduchšia príprava nadchne. Pridajte ľahký zeleninový šalát a o chutný obed alebo večeru máte postarané.

Ingrediencie

  • 1 balenie plátov Lasagní
  • 180 g Ajvaru jemného Podravka
  • 250 g nastrúhanej goudy
  • 250 g šunky
  • 400 ml smotany na varenie

Príprava

  1. 1.
    Pekáč vymažeme olivovým olejom a poukladáme vedľa seba pláty lasagní. Potrieme Ajvarom a naukladáme tenké plátky šunky (1/3 množstva), posypeme strúhaným syrom (1/3 množstva) a polejeme smotanou. Takto pripravíme aj zvyšné vrstvy. Poslednú vrstvu iba zalejeme zostávajúcou smotanou.
  2. 2.
    Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút (pokiaľ nebudú pekne dozlatista upečené).
  3. 3.
    Podávame teplé s obľúbeným šalátom.
  4. 4.
    Tip: pekáč by mal mať veľkosť plátov lasagní, prípadne môžete pláty opatrne pokrájať.