Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Letný quiche s Ajvarom, tuniakom a ricottou

  • 18.03.2019.
  • 2
  • 55 min

Pokiaľ chcete ohúriť svojich hostí, pripravte im skvelý quiche s Ajvarom, ľahkým tuniakom a syrom ricotta. Keď k tomu pridáte aj čerstvé bylinky a špenát, o úspech máte postarané.

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 100 g masla nakrájaného na tenké plátky
  • 2 lyžice Ajvaru jemného Podravka
  • Na náplň:
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 200 g čerstvého listového špenátu
  • 50 g údeného tuniaka
  • 150 g syru ricotta

Príprava

  1. 1.
    Do hlbokej misky dáme múku, štipku soli a tenké plátky masla. Spojíme všetky suroviny a vymiesime cesto. Pridáme Ajvar a zapracujeme ho do cesta. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. 2.
    Cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie na 2 - 3 mm hrubý plát a prenesieme do formy na pečenie (použijeme formu na quiche alebo klasickú okrúhlu s priemerom cca 22 cm). Cesto jemne prstami zatlačíme do formy, prebytky odrežeme nožnom. Na niekoľkých miestach cesto prepichneme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie. Navrch vysypeme fazuľu (ako zaťaženie, aby sa cesto nenafukovalo). Pečieme 15 minút na 200 °C, potom odstránime papier s fazuľou a pečieme ďalších 5 minút.
  3. 3.
    Kým sa cesto upečie, zmiešame si smotanu, vajcia a soľ. Poriadne premiešame.
  4. 4.
    Sparíme si špenát, necháme vychladnúť a poukladáme na upečené cesto.
  5. 5.
    Pridáme údeného tuniaka a syr ricotta. Zalejeme smotanovou zmesou a vrátime do rúry na 20 minút, teplotu znížime na 180°C.

Malé tajomstvo

Quiche môžeme podávať teplý aj za studena.