Príprava
-
1.
Do hlbokej misky dáme múku, štipku soli a tenké plátky masla. Spojíme všetky suroviny a vymiesime cesto. Pridáme Ajvar a zapracujeme ho do cesta. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
-
2.
Cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie na 2 - 3 mm hrubý plát a prenesieme do formy na pečenie (použijeme formu na quiche alebo klasickú okrúhlu s priemerom cca 22 cm). Cesto jemne prstami zatlačíme do formy, prebytky odrežeme nožnom. Na niekoľkých miestach cesto prepichneme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie. Navrch vysypeme fazuľu (ako zaťaženie, aby sa cesto nenafukovalo). Pečieme 15 minút na 200 °C, potom odstránime papier s fazuľou a pečieme ďalších 5 minút.
-
3.
Kým sa cesto upečie, zmiešame si smotanu, vajcia a soľ. Poriadne premiešame.
-
4.
Sparíme si špenát, necháme vychladnúť a poukladáme na upečené cesto.
-
5.
Pridáme údeného tuniaka a syr ricotta. Zalejeme smotanovou zmesou a vrátime do rúry na 20 minút, teplotu znížime na 180°C.