Losos s cuketovou krustou

  • 17.09.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo.

Ingrediencie

  • 4 filety lososa
  • 1/2 balenia Podravky Natur na ryby
  • kôpor sušený/čerstvý
  • 3 mladé cukety
  • čierne korenie
  • soľ
  • 3 lyžice olivového oleja

Príprava

  1. 1.
    Lososa posypeme Podravkou Natur na ryby a kôprom.
  2. 2.
    Položíme ho dolu kožou do pekáča na pečenie a pokrytého papierom na pečenie.
  3. 3.
    Cukety nakrájame na tenké rezance, okoreníme a osolíme ich a premiešame. Pripravenú zmes dáme na filety a pokvapkáme olivovým olejom.
  4. 4.
    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.

Podávanie

Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.

Rada

Lososa nemôžete piecť príliš dlho, pretože nebude šťavnatý. Môžete do krusty pridať aj 70 g lupienkou mandlí a budete ju mať chrumkavejšiu.