Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Mafiny z červenej šošovice so špenátom

  • 01.01.1970.

Poznáte mafiny na slano? Pripravte si skvelú maškrtu so špenátom, červenou šošovicou a syrom. Pochutnajú si dospelí aj deti.

Ingrediencie

  • 200 g červenej šošovice celej Lagris
  • 20 g cibule
  • rastlinný olej
  • 50 g špenátových listov
  • 60 g ementálu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 1 - 2 lyžičky ochucovadla Podravka Natur

Príprava

  1. 1.
    Červenú šošovicu celú uvaríme podľa návodu na obale. Prebytočnú vodu zlejeme a 2/3 šošovice rozmixujeme. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  2. 2.
    K rozmixovanej šošovici pridáme cibuľu, nasekané špenátové listy, nastrúhaný ementál, zostávajúcu šošovicu, pretlačený cesnak, vajcia, prášok do pečiva a ochutíme Podravkou Natur. Dôkladne premiešame.
  3. 3.
    Nalejeme do košíčkov a pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov 15 minút.