Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies

Nastavenia

Makrelové špízy

  • 15.06.2015.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 40 min

Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

Ingrediencie

  • 5 x 170 g Eva makrely v rastlinnom oleji
  • 2 cukety
  • 1 citrón
  • 200 ml olivového oleja
  • čierne korenie mleté
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 lyžica kapár
  • 390 g Podravka krájaných paradajok
  • 50 ml koňaku
  • 200 ml bieleho vína
  • 100 g zelených olív
  • petržlenová vňať
  • 10 g cukru
  • soľ
  • 600 g zemiakov

Príprava

  1. 1.
    Cuketu pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky makrely uložíme na cuketu, zrolujeme a napichneme na špajdle. Na jednu špajdľu takto postupne napichneme 5 – 6 cuketových valčekov.
  2. 2.
    Špízy ľahko osmažíme/ugrilujeme na olivovom oleji, odstránime z panvice/grilu a necháme v teple.
  3. 3.
    Ľahko osmažíme aj nasekaný cesnak, kapary a olivy nakrájané na plátky. Pridáme koňak a krátko zapálime. Prilejeme víno a privedieme k varu.
  4. 4.
    Pridáme Podravka krájané paradajky, soľ a korenie. Podľa chuti pridáme cukor.

Podávanie

Špízy podávame s pripravenou omáčkou a varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Rada

Omáčku pripravte z oleja, na ktorom ste opiekli špízy. Chuť špízu sa tak prenesie do omáčky.