Mäsové guľky s omáčkou

  • 01.11.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 55 min

Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

Ingrediencie

  • 400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
  • 1 vajce
  • 60 g cibule
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica strúhanky
  • čierne korenie mleté
  • soľ
  • 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 lyžička Podravka ochucovadla
  • Na omáčku:
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku
  • 390 g Podravka krájaných paradajok
  • 100 ml Podravka pasírovaných paradajok
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lyžička cukru
  • 1/4 lyžičky mletého chilli
  • 1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • 400 g Podravka špagiet

Príprava

  1. 1.
    Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, Podravka ochucovadlom a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
  2. 2.
    Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  3. 3.
    Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami Podravka. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky Podravka, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón Podravka.
  4. 4.
    Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
  5. 5.
    Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.

Podávanie

Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Rada

Guľky môžu byť veľké ako orech alebo aj väčšie, podľa vašej chuti. Veľkosti však prispôsobte aj dĺžku pečenia.