Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Medailóniky s hnedou ryžou

  • 30.03.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Teľacie medailóniky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Ingrediencie

  • 800 g teľacích medailónikov
  • 250 g šampiňónov
  • 300 g Lagris ryže basmati
  • 100 g cibule
  • 1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 cukety
  • 1 mrkva
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  2. 2.
    Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailóniky a opečieme ich dozlatista. Zľahka ich osolíme, okoreníme a dáme na teplé miesto.
  3. 3.
    Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a dosklovita ju opražíme.
  4. 4.
    Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na menšie kúsky. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody, hovädzí bujón Podravka a krátko povaríme.
  5. 5.
    Odstavíme z ohňa, primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Podávanie

Teľacie medailóniky podávame s takto pripravenou ryžou a s obľúbeným šalátom.

Rada

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.