Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Morčací hamburger

  • 15.06.2015.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru Podravka je neprekonateľná.

Ingrediencie

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 100 g rukoly
  • 2 lyžičky Podravka ochucovadla
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 4 pečivá na hamburger
  • 1 vajce
  • 2 červené cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 Ajvar jemný Podravka
  • štipka sušenej bazalky
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Mäso zmiešame s ochucovadlom Podravka, petržlenovou vňaťou, vajcom, soľou, korením a štipkou bazalky, dobre premiešame a necháme postáť.
  2. 2.
    Medzitým si nakrájame cibuľu, ale aj červenú a zelenú papriku na kolieska a rukolu natrháme na stredne veľké kúsky.
  3. 3.
    Mäso rozdelíme na malé časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (veľkosť a hrúbka podľa chuti) a opečieme ho na zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  4. 4.
    Pečivo na hamburger prerežeme na polovicu a na spodnú časť natrieme jemný Ajvar Podravka, potom položíme kolieska cibule a mäso. Na mäso poukladáme kolieska červenej a zelenej papriky a nakoniec rukolu.
  5. 5.
    Vrchnú časť takisto natrieme Ajvarom Podravka, prikryjeme a podávame.