Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Morčacie s čarovnou chuťou Stredomoria

  • 03.09.2006.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 30 min

Najchutnejšie morčacie mäso je to, ktoré má od 4 do 6 mesiacov. Tiež je dôležité, s čím ho chceme pripraviť. S cesnakom, paradajkami, mozzarellou a olivovým olejom nemôžete v žiadnom prípade urobiť chybu, prirodzene, ak sledujete pokyny receptu.

Ingrediencie

  • 700 g morčacích rezňov
  • 1 lyžica Podravka s bylinkami
  • 20 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 60 g sušených paradajok v olivovom oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
  • 500 g čerstvých paradajok
  • 200 g mozzarelly
  • 8 plátkov toastového chleba

Príprava

  1. 1.
    Morčacie rezne trochu vyklepeme tĺčikom na mäso, posypeme Podravka ochucovadlom s bylinkami a necháme odstáť okolo 30 minút.
  2. 2.
    V širšej panvici roztopíme maslo a olivový olej, vložíme marinované rezne a pražíme ich z každej strany 7-8 minút.
  3. 3.
    Sušené paradajky, cesnak a čerstvú bazalku nasekáme v elektrickom mixéri.
  4. 4.
    Panvicu s rezňami odstavíme z ohňa. Každý rezeň potrieme zmesou suchých paradajok a potom ozdobíme plátkom čerstvej paradajky a mozzarelly.
  5. 5.
    Panvicu s rezňami vrátime na oheň, prikryjeme a pražíme ešte okolo 5 minút (kým sa syr neroztopí).

Podávanie

Morčacie pripravené týmto spôsobom môžeme podávať na teplom toaste ako finger food. Toast opečieme v toasteri, alebo na panvici. Na každý teplý toast položíme pripravený morčací rezeň, nakrájame na menšie kúsky a podávame so zeleným šalátom.

Rada

Počas praženia môžeme rezne podlievať podľa potreby trochou vody.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 725 / 3.031 - -
Tuky g 37,31 - -
Sacharidy g 39,93 - -
Vláknina g 5,28 - -
Bielkoviny g 56,39 - -
Soľ g 4,60 0 0
Vitamín A μg 1.985,81 50 40
Vitamín D μg 29,15 15 15
Vitamín C mg 27,18 36 30
Niacín mg 21,29 152 106
Draslík (K) mg 945,05 26 26
Vápnik (Ca) mg 458,84 46 46
Fosfor (P) mg 698,14 87 87

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)