Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Nátierka so sardinkami

  • 17.06.2020.
  • 2
  • 10 min

Nátierka z pravých jadranských sardiniek vás osvieži aj v horúci letný deň, stačí ju len pred podávaním vychladiť. Nechajte sa zlákať delikátnymi chuťami typickými pre oblasť Stredomoria a pripravte si ľahkú, ale pritom výživnú nátierku!

Ingrediencie

  • 1 konzerva Eva delikatesné sardinky s čiernymi olivami 115 g
  • 2 lyžice opražených píniových orieškov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100g syrokrému / taveného syra
  • hrsť čerstvých listkov bazalky
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • opečený chlieb na sevírovanie (celozrnný)

Príprava

  1. 1.
    Píniové oriešky nasekajte pomocou mixéra.
  2. 2.
    Pridajte sardinky, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, syr, čerstvé lístky bazalky a rozmixujte na krémovú nátierku.
  3. 3.
    Osoľte podľa vlastnej chuti.
  4. 4.
    Podávajte na plátkoch opečeného chleba.

Podávanie

(2 osoby)

Poznámka

Nátierku si môžete pripraviť skôr a uskladniť v chladničke až do podávania, bude príjemne osviežujúca.