Nátierka z pohánky

  • 03.05.2016.
  • 4
  • 25 min

Pohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu, ako aj železo a rutín. Môže sa pripraviť ako príloha, použiť do kaší, polievok, rizota, nátierok, ale i do sladkých nákypov, lievancov či placiek.

Ingrediencie

  • 150 g Lagris pohánky
  • 1 ks pretlačeného strúčiku cesnaku
  • 1 ks cibule nakrájanej na drobné kocky
  • 2 ks sterilizovanej uhorky nakrájanej na drobné kocky (postrúhanej)
  • 50 g zmäknutého masla
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petžlenovej vňate.
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme a necháme odkvapkať.
  2. 2.
    K scedenej pohánke pridáme maslo, horčicu, cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať a uhorku. Všetko poriadne premiešame a dochutíme soľou.

Podávanie

Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vášho výberu.