Nové zemiaky s Ajvarom

  • 08.06.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 50 min

Ak pripravíte nové zemiaky s obzvlášť chutným Ajvarom od Podravky a Podravkou na pečené zemiaky, tak dostanete skvelé jedlo, ktoré budete chcieť jesť každý deň.

Ingrediencie

  • 1 kg malých nových zemiakov
  • 1 Podravka na pečené zemiaky
  • 2 lyžice domácej bravčovej masti
  • 100 g jemného Ajvaru Podravka
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Zemiaky poriadne umyjeme, dáme ich do studenej neosolenej vody a položíme na oheň. Varíme asi 15 minút a potom ich zcedíme.
  2. 2.
    Posypeme ich Podravkou na pečené zemiaky, zalejeme ich roztopenou bravčovou masťou a dobre premiešame.
  3. 3.
    Pripravené zemiaky dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu alebo gril a pečieme ich, dokým nebudú pekné zlatisté a mäkké v strede.
  4. 4.
    Hotové zemiaky vyberieme do misky, pridáme Ajvar Podravka, posypeme petržlenovou vňáťou a poriadne premiešame.

Podávanie

Podávame samostatne alebo na grilovačke s grilovaným mäsom podľa vašej chuti.

Rada

Ajvar môžete zamiešať aj do zemiakov spolu s Podravkou na pečené zemiaky a masťou a až potom ich piecť.