Príprava
-
1.
Na horúci olivový olej dáme na kocky nakrájanú červenú papriku, mladú cibuľku nakrájanú na plátky, posypeme Podravkou na pečenú zeleninu a krátko podusíme. Na konci pridáme scedenú cukrovú kukuricu.
-
2.
Bielka oddelíme od žĺtok a elektrickým mixérom z nich vyšľaháme pevný sneh.
-
3.
Pomaly pridávame žĺtky a nastrúhaný syr.
-
4.
Do panvice na horúci olej vylejeme ¼ pripravenej zmesi s vajíčkami. Zmenšíme oheň, posypeme časťou pripravenej zeleniny a pražíme asi 30 minút. Upraženú omeletu preložíme na polovicu a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.
-
5.
Takto upečieme aj ostatné omelety.
Malé tajomstvo
Pomalým pridávaním Podravky na pečenú zeleninu za neprestajného miešania sa príchute a koreniny rovnomerne rozložia a jednoduché jedlo z vajec sa tak stane pravým pôžitkom.
Tento pokrm sa pripravuje rýchlo a ihneď sa podáva. Použiť môžeme aj inú sezónnu zeleninu.