Opekaná zelenina

  • 19.09.2016.
  • Jednoduché
  • 6
  • 30 min

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 1 fenikel
  • 100 g malých paradajok
  • 100 g cukety
  • 100 g špargle
  • 40 g zelených olív
  • 150 g špenátu
  • 3 vajcia
  • 50 ml smotany
  • 1 lyžička Podravka ochucovadla
  • 60 g masla
  • 40 g syra
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • nasekaná petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  2. 2.
    Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  3. 3.
    Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  4. 4.
    Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Podávanie

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Rada

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.