Ovocné kocky

  • 25.10.2001.
  • 50 min

Tmavé piškótové cesto namočené v pomarančovej šťave a potreté čokoládovým pudingom. Pastvou pre oči i osviežením pre Vaše chuťové poháriky bude marhuľová vrstva v priehľadnej tortovej poleve, ozdobená bielou šľahačkou. Existuje mnoho dôvodov, prečo by ovocie v kocke mohlo byť čerstvé.

Ingrediencie

  • Piškótové cesto:
  • 6 vajec
  • 100 g cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 25g kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Krém:
  • 1 Dolcela puding čokoláda prémium
  • 400 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 100 g čokolády na varenie
  • 20 g masla
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1 marhuľový kompót (470g odkvapkanej hmoty)
  • 1 tortová poleva
  • 250 ml vody
  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 200 ml mlieka

Príprava

  1. 1.
    Vajcia a cukor vymiešajte elektrickým mixérom do peny. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Zmes vylejte na plech na pečenie (33 x 19 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečte okolo 30 minút v rúre zohriatej na 180°C.
  2. 2.
    Pudingový prášok zmiešajte s cukrom a 6 lyžicami mlieka a dobre premiešajte. Zvyšok mlieka uvarte, pridajte pripravenú zmes a varte za stáleho miešania približne 2 minúty. Nakoniec pridajte rozpustenú čokoládu.
  3. 3.
    Do ochladeného pudingu elektrickým mixérom primiešajte vymiešané maslo, tak aby ste získali krém.
  4. 4.
    Piškótové cesto pokvapkajte pomarančovou šťavou, natrite krémom a po povrchu poukladajte marhule nakrájané na plátky. Obsah vrecúška tortovej polevy zmiešajte s cukrom a 3 lyžicami studenej vody.
  5. 5.
    Zvyšok vody nechajte zovrieť, odsuňte z ohňa, pridajte pripravenú zmes a za stáleho miešania počkajte kým nezovrie. Chlaďte 1 minútu a potom prelejte po ovocí na koláči.
  6. 6.
    Do studeného mlieka pridajte prášok na šľahačkovú penu z vrecúška, zmiešajte a mixujte elektrickým mixérom, kým nezískate tuhú penu. Pripravenú šľahačkovú penu natrite na koláč, dobre ochlaďte a podávajte.

Rada

Namiesto marhúľ môžete použiť iný kompót alebo sezónne ovocie.