Ovocný dezert s príchuťou vanilka bourbon

  • 25.10.2001.
  • 15 min

Zvodná vôňa, plná a krémová chuť osloví všetkých milovníkov vanilky. S pridaním ovocia a šľahačky, síce ľahká a jednoduchá, ale znovu výnimočná pochúťka.

Ingrediencie

  • 1 Dolcela puding vanilka bourbon prémium
  • 60 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 250 g marhuľového kompótu
  • 150 g ananásového kompótu
  • 200 ml smotany na šľahanie

Príprava

  1. 1.
    Ovocie z kompótu nakrájajte na kúsky a rozdeľte do dezertných misiek (4-5 kusov). Pudingový prášok premiešajte so 6 lyžicami mlieka.
  2. 2.
    Zvyšok mlieka uveďte do varu, odsuňte z ohňa, pridajte rozmiešaný pudingový prášok a znovu povarte za stáleho miešania 1-2 minúty.
  3. 3.
    Hneď prelejte po pripravenom ovocí a nechajte vychladnúť. Smotanu vymiešajte do pevnej šľahačky a rozdeľte do pohárov.

Podávanie

Dezert ozdobte kúskami ovocia a podávajte.

Rada

Namiesto kompótového ovocia môžete podávať aj so sezónnym ovocím.