Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Palacinky naslano s Ajvarom

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 45 min

Palacinky nemusíte vždy robiť iba na sladko. Vyskúšajte túto slanú verziu so zeleninou a dipom z Ajvaru. Výborná večera, ktorú pripravíte raz dva.

Ingrediencie

  • Na palacinky:
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice pikantného Ajvaru Podravka
  • 200 ml mlieka
  • 50 ml minerálnej vody
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 8 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • Na náplň:
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 väčšia paprika
  • 1 cibuľa
  • 10 šampiňónov
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvého tymiánu
  • soľ, korenie
  • Na servírovanie:
  • 4 lyžice pikantného Ajvaru Podravka
  • 100 g kyslej smotany

Príprava

  1. 1.
    Vajcia rozšľaháme v hlbšej miske, pridáme Ajvar a premiešame. Prilejeme mlieko, minerálnu vodu, olej a opäť premiešame (nemixujeme). Za stáleho miešania prisypávame múku so sódou, na záver osolíme. Zmes necháme odstáť aspoň 10 minút.
  2. 2.
    Medzitým si pripravíme náplň. Zeleninu umyjeme a očistíme. Cuketu nakrájame na tenké plátky, papriku na menšie prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a šampiňóny na tenšie plátky.
  3. 3.
    V hlbšej panvici necháme rozohriať olivový olej a opražíme cibuľu dozlatista. Pridáme papriku, po pár minútach cuketu a šampiňóny. Chvíľu spoločne opekáme, potom pridáme nasekaný cesnak a tymián. Keď bude zelenina hotová (cca 10 min), osolíme a okoreníme.
  4. 4.
    Na panvici s kvapkou oleja pečieme tenké palacinky dozlatista. Palacinky potierame Ajvarom, pridáme pripravenú zeleninovú zmes a kto má rád, môže pridať lyžičku kyslej smotany. Takto pripravenú palacinku poskladáme do trojuholníka a podávame.

Podávanie

Palacinky sa podávajú teplé, vynikajúce sú však i za studena.