Panna cotta poháre

  • 31.05.2016.
  • Jednoduché
  • 30 min

Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a kúskami pistácií.

Ingrediencie

  • 1 Dolcela panna cotta
  • 50 g cukru
  • 300 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 150 g mascarpone
  • 400 g čerstvých malín
  • 2 lyžice nasekaných pistácií

Príprava

  1. 1.
    Dolcela panna cottu zmiešame s cukrom a troškou mlieka. Zvyšné mlieko so smotanou privedieme k varu, zložíme z ohňa a vmiešame pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
  2. 2.
    Puding nalejeme do jednej väčšej misky, zakryjeme priesvitnou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom primiešame mascarpone, aby sme dostali krém.
  3. 3.
    Do pohárov na podávanie (vyššie, užšie) dávame striedavo krém a maliny.

Podávanie

Dezert ozdobíme malinami, posypeme kúskami pistácií a pred podávaním dobre zachladíme v chladničke.

Rada

Namiesto malín môžete použiť nejaké iné bobuľovité ovocie.