Panna cotta s čokoládou

  • 31.05.2016.
  • Jednoduché
  • 30 min

Penová čokoládová poleva ganache vytvorí z Dolcela panna cotty sladkú pochúťku pre sladké radovánky po lahodných letných pokrmoch.

Ingrediencie

  • 1 Dolcela panna cotta
  • 400 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • Ganache:
  • 100 g čokolády (s vyšším obsahom kakaa)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 šľahačka
  • čerstvé alebo mrazené maliny
  • čokoláda na ozdobenie

Príprava

  1. 1.
    Zmiešame Dolcela panna cottu s cukrom a niekoľkými lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, zložíme z ohňa a pridáme pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
  2. 2.
    Na spodok pohárov (4 ks) dáme zopár malín, na ne nalejeme horúcu panna cottu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. 3.
    Pripravíme si čokoládovú polevu ganache. Smotanu privedieme do varu, pridáme nakrájanú čokoládu a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa krém.
  4. 4.
    Ganache nalejeme na panna cottu a dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín.
  5. 5.
    Pripravíme si šľahačku podľa návodu na obale.

Podávanie

Vychladený dezert ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou a malinami.

Rada

Maliny môžete poukladať aj na panna cottu a potom ich môžete zaliať čokoládovou polevou ganache.