Párky v slanine

  • 08.06.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Zabalené párky opečte novým spôsobom a vychutnávajte si skvelú chuť v kombinácii s Ajvarom od Podravky.

Ingrediencie

  • 8 väčších párkov
  • 16 tenkých plátkov slaniny
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička Podravka ochucovadla pikant
  • 8 plátkov syra čedar
  • Ajvar jemný Podravka

Príprava

  1. 1.
    Javorový sirup zmiešame s Podravka ochucovadlom pikant.
  2. 2.
    Párky prekrojíme na polovicu a potrieme ich pripravenou zmesou. Plátky čedaru prekrojíme na polovicu a zabalíme do nich párky.
  3. 3.
    Pripravené párky ešte obalíme slaninou a na každom konci ich spevníme špáradlom.
  4. 4.
    Párky opekáme na grilovacej panvici alebo grile, dokým nie je slanina chrumkavá.

Podávanie

Podávame teplé s jemným Ajvarom Podravka a opečeným chlebom.

Rada

Takto zabalené párky môžete takisto obaliť natenko rozvaľkaným lístkovým cestom a upiecť ich v rúre.