Pečená riečna ryba

  • 27.10.2005.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 45 min

Spojiť pevninu s morom je možné iba v kuchyni a to v jedinom pokrme! Riečnu rybu, pstruha zvnútra naplňte cesnakom a zvonku obaľte do kabátika z tenkých plátkov lahôdkovej slaniny. Ako prílohu doporučujeme zmes varenej, alebo dusenej zeleniny.

Ingrediencie

  • 4 pstruhy (1,2 kg)
  • 1 malú lyžičku Podravka Natur
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 80 g lahôdkovej slaniny-panceta nakrájanej na podlhovasté rezy
  • 3-4 lyžice oleja

Príprava

  1. 1.
    Pstruhy očistite, zvonku i poprášte Podravkou a vnútro naplňte nasekaným cesnakom.
  2. 2.
    Každú rybu obaľte do 2-3 plátkov lahôdkovej slaniny- pancety.
  3. 3.
    Pripravenú rybu poskladajte na namastený plech.
  4. 4.
    Pečte 25 minút v rúre zohriatej na 200°C.

Podávanie

Pečeného pstruha podávajte s varenou zeleninou.

Rada

Pred pečením dolnú stranu ryby vyváľajte v hrubej múke a položte na plech s horúcim olejom.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 367 / 1.534 - -
Tuky g 22,16 - -
Sacharidy g 0,61 - -
Vláknina g 0,03 - -
Bielkoviny g 38,79 - -
Soľ g 1,85 0 0
Vitamín A μg 98,58 2 2
Vitamín E mg 5,77 26 26
Vitamín C mg 10,98 15 12
Niacín mg 16,12 115 81
Draslík (K) mg 868,10 23 23
Vápnik (Ca) mg 111,94 11 11
Fosfor (P) mg 500,38 63 63

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)