Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

  • 30.10.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 60 min

Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké maslové tekvice
  • 3 lyžice oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • farebné korenie
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • 50 ml Podravka pasírovaných paradajok
  • 200 g Lagris kuskusu
  • 150 g nastrúhaného syra
  • soľ
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Tekvicu prekrojíme po dĺžke a vyberieme z nej jadierka. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 50 minút, dokým nebude tekvica mäkká.
  2. 2.
    Zatiaľ si na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a krátko opečieme.
  3. 3.
    Pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky a krátko speníme. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo a dusíme približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme vodou.
  4. 4.
    Pridáme Podravka pasírované paradajky a 400 ml vody.
  5. 5.
    Zeleninu zložíme z ohňa, primiešame kuskus a necháme 5 minút postáť.
  6. 6.
    Kuskus so zeleninou premiešame vidličkou a naplníme ním upečené tekvice. Naplnené tekvice posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť naspäť do rúry na 5-10 minút.

Podávanie

Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.