Pečený losos v medovej omáčke

  • 04.09.2018.
  • Jednoduché
  • 30 min

Pečený losos s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať si tak skvelé jedlo.

Ingrediencie

  • 100 g medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 4 filety lososa
  • 3 lyžička ochucovadla Podravka Natur
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čierneho mletého korenia
  • 1 citrón

Príprava

  1. 1.
    Med zmiešame s citrónovou šťavou, 1 lyžičkou Natur ochucovadla mletou paprikou a poriadne premiešame.
  2. 2.
    Lososa očistíme, umyjeme a posypeme 2 lyžičkami Natur ochucovadla. Do panvice si dáme zohriať 2 lyžice olivového oleja a pečieme lososa kožou dolu.
  3. 3.
    Keď chytí losos zlatú farbu, tak ho otočíme, pridáme zvyšný olej, cesnak nasekaný nadrobno, čierne korenie a ešte krátko opečieme.
  4. 4.
    Lososa dáme preč z panvice a dáme do nej pripravenú zmes na omáčku, ktorú trošku prevaríme.

Podávanie

Podávame lososa preliateho omáčkou spolu s ryžou a obľúbeným šalátom.