Penne so špargľovou omáčkou

  • 30.03.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

Ingrediencie

  • 350 g cestovín penne Podravka
  • 400 g špargle (čerstvej, zelenej)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 kocka slepačieho bujónu Podravka
  • 1 lyžica jedlého škrobu
  • 100 g polotvrdého syra
  • 4 plátky prosciutta

Príprava

  1. 1.
    Cestoviny Podravka Penne uvaríme vo vode a scedíme.
  2. 2.
    Zohrejeme 400ml vody a pridáme do nej slepačí bujón Podravka. Špargľu očistíme, nakrájame a pridáme do vývaru. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.
  3. 3.
    Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré a pridáme olivový olej.
  4. 4.
    Pripravené pyré zohrejeme v panviici, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.

Podávanie

Jedlo posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.

Rada

Cestoviny varte al dente - na skus. Sú tak nielen chutnejšie, ale aj ich glykemický index je vtedy nižší.

Poznámka

Odložte si asi 100 ml vody, v ktorej sa varili cestoviny a pridajte ich do omáčky.