Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Pikantná polievka zo žltej šošovice

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 25 min

Žltá šošovica je plná bielkovín a vlákniny, naviac sa veľmi jednoducho a rýchlo pripravuje. Polievku si môžete urobiť pikantnejšiu alebo jemnejšiu, podľa vašej chuti.

Ingrediencie

  • 80 g cibule
  • 50 g masla
  • 150 g mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka mletého zázvoru
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • Žltej šošovice Lagris
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Príprava

  1. 1.
    Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na masle do zlatista. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, štipku chilli a zázvor.
  2. 2.
    Krátko orestujeme, zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Pridáme prepláchnutú žltú šošovicu a varíme na miernom ohni 10 minút.
  3. 3.
    Na záver pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  4. 4.
    Polievku servírujeme na tanieri ozdobenú petržlenovou vňaťou.