Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Pikantné pyré s Ajvarom

  • 24.10.2019.
  • Jednoduché
  • 4
  • 45 min

Ak chcete dať klasickému pyré sviežu chuť a pridať trochu farby, jednoducho ho zmiešajte s Ajvarom.

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov
  • 50 g masla
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 3 lyžice pikantného Ajvaru Podravka
  • 1 lyžička ochucovadla Podravka

Príprava

  1. 1.
    Nakrájané zemiaky uvarte v slanej vode, sceďte a podlávte (rozmixujte) na kašu.
  2. 2.
    Pridajte maslo, smotanu, Ajvar, ochucovadlo Podravka a dobre premiešajte.

Podávanie

Varte na miernom ohni a ihneď podávajte s grilovaným alebo pečeným mäsom.

Rada

Do hotového pyré môžete primiešať 2- 3 nakrájané jarné cibuľky.