Pikantné špagety

  • 08.06.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte pridáte slaninu a krevety, tak nezabudnite na pikantný Ajvar od Podravky, ktorý sa k nim perfektne hodí.

Ingrediencie

  • 300 g Podravka špagiet
  • 300 g kreviet
  • 50 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml Podravka pasírovaných paradajok
  • 70 g Podravka paradajkového pretlaku
  • 70 ml bieleho vína
  • 20 g mletých mandlí
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • 2 lyžičky pikantného Ajvaru Podravka
  • olivový olej
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Na zohriatom olivovom oleji opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.
  2. 2.
    Pridáme nakrájaný cesnak, mletú papriku, pretlak Podravka, zalejeme vínom a pasírovanými paradajkami Podravka, premiešame a krátko povaríme.
  3. 3.
    Pridáme krevety, pikantný Ajvar Podravka, osolíme a varíme ešte niekoľko minút.
  4. 4.
    Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich, pridáme k omáčke a zľahka premiešame.

Podávanie

Posypeme nasekanými mandľami a podávame.

Rada

Časť vody, v ktorej sa varili cestoviny, nevylejte, ale môžete ju použiť do omáčky.