Pikantné tortily

  • 15.12.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Ingrediencie

  • 8 veľkých tortíl
  • 200 g kuracích pŕs
  • 4 jarné cibuľky
  • 150 g čerstvej červenej papriky
  • 100 ml pasírovaných paradajok Podravka
  • 1 plechovka červenej fazule (400 g)
  • 1 malá plechovka kukurice (150 g)
  • 4 lyžice pikantného Ajvaru Podravka
  • 3 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Na dobre rozpálenom oleji dozlatista opražíme kuracie prsia nakrájané na rezance. Pridáme jarné cibuľky nakrájané na krúžky a papriku nakrájanú na kocky.
  2. 2.
    Pražíme niekoľko minút, potom pridáme zcedenú kukuricu a fazuľu, premiešame, pridáme Ajvar pikant Podravka, pasírované paradajky Podravka a na miernom ohni varíme ešte niekoľko minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme, premiešame a zložíme z ohňa.
  3. 3.
    Tortily potrieme pripravenou zmesou a potom ich zrolujeme alebo poskladáme do obdĺžnikového tvaru. Môžeme ich upevniť špáradlom, aby sa neotvorili.
  4. 4.
    Hotové tortily dáme ešte na krátku chvíľu zapiecť do sendvičovača.

Podávanie

Podávame teplé.

Rada

Do hotovej plnky môžete pridať 100 g nastrúhaného tvrdého syru.