Pleskavice s pohánkou

  • 03.04.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.

Pozri všetky obrázky

Ingrediencie

  • 1 kg mletého mäsa podľa vašej chuti (bravčové, hovädzie, mix)
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
  • 1/4 lyžičky sušeného tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 lyžice domácej bravčovej masti alebo oleja
  • Na prílohu:
  • 200 g Lagris pohánky
  • 3 lyžice oleja
  • 100 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sladkej červenej mletej papriky
  • 2 lyžičky Podravka ochucovadla
  • 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia

Príprava

  1. 1.
    Mleté mäso zmiešame s Podravka ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.
  2. 2.
    Z pripravenej zmesi urobíme plieskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.
  3. 3.
    Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.
  4. 4.
    Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.
  5. 5.
    Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme Podravka ochucovadlo a čierne korenie a poriadne premiešame.

Podávanie

Hotové plieskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.