Plnená uhorka

  • 25.08.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Čerstvé uhorky plnené pikantným Ajvarom Podravka a syrom sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí milujú jedlo s výraznou chuťou.

Ingrediencie

  • 4 pekné uhorky
  • 200 g čerstvého kravského syra
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica Ajvaru pikant Podravka
  • 50 g vykôstkovaných čiernych olív
  • 2 mladé cibuľky
  • šťava z 1 citróna
  • olivový olej
  • soľ
  • kôpor

Príprava

  1. 1.
    Uhorky pozĺžne rozkrojíme na polovice a lyžicou vyberieme vnútro.
  2. 2.
    Čerstvý kravský syr prelačíme vidličkou a zmiešame so smotanou a pikantným Ajvarom Podravka. Pridáme olivy a cibuľky nakrájané na kolieska, osolíme a dobre premiešame.
  3. 3.
    Uhorky pokvapkáme citrónovou šťavou a potom naplníme pripravenou plnkou a dáme do chladničky zachladiť.

Podávanie

Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nakrájaným kôprom a podávame.

Rada

Ak máte radi kôpor, môžete ho pridať aj do plnky. Ak nie ste milovníkom kôpru, môžete ho nahradiť pažítkou.