Pochúťka s Ajvarom

  • 01.01.1970.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 45 min

Počas ťažkého a náročného dňa je potrebné zásobiť telo dostatkom energie. Poriadne občerstvenie môže poskytnúť práve sýta pochúťka s Ajvarom.

Ingrediencie

  • 2 dl oleja
  • 1 cibuľa
  • 100 g bravčovej pečene
  • 2 kyslé uhorky
  • 100 g nakladanej kapie
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička Podravka Ajvaru pikant
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 1 lyžica Podravky ochucovadla
  • hrianky
  • korenie podľa chuti

Príprava

  1. 1.
    Na panvici rozohrejeme olej a do sklovita na ňom osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno posekanú pečeň. Keď je pečeň udusená, pridáme horčicu, nadrobno nakrájané uhorky a kapiu a znova chvíľku podusíme.
  2. 2.
    Nakoniec do zmesi pridáme vajcia a spravíme hustejšiu praženicu. Dochutíme, korením, Podravka ochucovadlom a Ajvarom pikant.

Podávanie

Podávame na hriankach. Môžeme dozdobiť vejárikmi uhoriek, kapiou alebo paradajkami.

Malé tajomstvo

Pre jemnejšiu verziu použijeme Ajvar jemný.