Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Pohánkové suflé s limetkou

  • 25.05.2016.
  • 4
  • 55 min

Zdravšia varianta čokoládového suflé. Ozdobte ho čerstvými jahodami a podávajte ako dezert ku káve.

Ingrediencie

  • 200 ml pohánky Lagris
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 50 g masla
  • 2 lyžice detskej krupice
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • kôra z jednej limetky
  • 4 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
  • maslo a hrubá múka na vysypanie
  • čerstvé jahody
  • práškový cukor

Príprava

  1. 1.
    Pohánku uvaríme za stáleho miešania v mierne osolenom mlieku s maslom, dvoma lyžicami cukru a krupicou domäkka, až vznikne hustá kaša.
  2. 2.
    Necháme chvíľu vychladnúť, pridáme vanilku, kôru z umytej limetky a žĺtky. Dobre premiešame.
  3. 3.
    Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do pohánkového základu pridáme polovicu snehu a premiešame. Potom pridáme druhú polovicu snehu a zľahka premiešame.
  4. 4.
    Cesto dávame do formičiek vymastených maslom a vysypaných hrubou múkou. Pečieme pri teplote 200 - 210 stupňov, približne 15 minút.

Podávanie

Podávame ihneď po vytiahnutí z rúry, aby bolo suflé vnútri vláčne a šťavnaté.

Rada

Suflé môžeme poprášiť práškovým cukrom a ozdobiť čerstvými kúskami jahôd.