Polievka s mäsovými guličkami

  • 14.06.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Ingrediencie

  • 80 g jačmeňa
  • 400 g mletého kuracieho mäsa
  • 50 g chleba
  • 1 vaječný žĺtok
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 50 g cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
  • 400 g kelu
  • 50 g mladého špenátu

Príprava

  1. 1.
    Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  2. 2.
    Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  3. 3.
    Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  4. 4.
    Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  5. 5.
    Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  6. 6.
    Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.