Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Polievka z červenej šošovice a paradajok

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 25 min

Neviete čo narýchlo uvariť? Vyskúšajte túto polievku. Je plná bielkovín, vďaka šošovici a vitamínov, vďaka paradajkám a cesnaku.

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 80 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 g mrkvy
  • 150 g červenej šošovice Lagris
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g Lúpaných paradajok Podravka
  • 1 lyžička kurkumy
  • ochucovadlo Podravka Natur
  • petržlenová vňať na ozdobu

Príprava

  1. 1.
    Nakrájanú cibuľu opražíme spolu s plátkami cesnaku a nastrúhanou mrkvou na rozpustenom masle. Pridáme prepláchnutú šošovicu, krátko premiešame, polejeme časťou vývaru a pozvoľna varíme.
  2. 2.
    Keď šošovica čiastočne zmäkne, pridáme lúpané paradajky a štipku kurkumy.
  3. 3.
    Dolejeme zvyšným vývarom a varíme do zmäknutia šošovice.
  4. 4.
    Polievku dochutíme ochucovadlom Podravka Natur.
  5. 5.
    Hotovú polievku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.