Pšenová kaša s ovocím

  • 03.05.2016.
  • 4
  • 30 min

Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Je chutné ako samostatná príloha, nákyp či kaša, no môže sa použiť ako závarka do polievky.

Ingrediencie

  • 200 g Lagris pšena
  • 0,8 l mlieka
  • 120 g medu
  • 200 g višní bez kôstok
  • 100 g kryštálový cukor
  • med
  • mletá škorica
  • opražené lupienky mandlí

Príprava

  1. 1.
    Pšeno sparíme - vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
  2. 2.
    Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
  3. 3.
    Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.

Podávanie

Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.