Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom

  • 09.01.2017.
  • Jednoduché

Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní deň.

Ingrediencie

  • 150 g Lagris pšena
  • 70 g špenátových listov
  • 50 g brusníc
  • 1 granátové jablko (asi 150 g)
  • 70 g vlašských orechov
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Pšeno opláchneme alebo sparíme a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka (približne 15 minút). Scedíme, premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
  2. 2.
    Vychladnuté pšeno zmiešame so špenátom nakrájaným na rezance, vlašskými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom.
  3. 3.
    Zmiešame všetky ingrediencie na dressing: olivový olej, jablčný ocot, horčicu, med, soľ a korenie podľa chuti. Pripravený dressing vylejeme na šalát a jemne premiešame.

Podávanie

Šalát posypeme nasekanými vlašskými orechami, brusnicami a granátovým jablkom a podávame.