Príprava
-
1.
Pstruha očistíme, umyjeme, natrieme Podravka ochucovadlom s bylinkami a pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
2.
Pstruha obalíme do múky a opražíme na horúcom oleji z každej strany 3-4 minúty, vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
-
3.
V rovnakej panvici popražíme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme salsu, nasekaný cesnak a petržlenovú vňať.
-
4.
Na zeleninu poukladáme pripraveného pstruha, pridáme nakrájaný citrón, prelejeme olivovým olejom a bielym vínom. Pstruhy zľahka dusíme ešte 10-15 minút.
-
5.
Do slanej vriacej vody dáme zelenú fazuľku, očistenú mrkvu, ružičky karfiolu a brokolice. Povaríme asi 10 minút, scedíme a vložíme do panvice. Polejeme olivovým olejom, posypeme Podravka ochucovadlom s bylinkami a krátko ohrejeme.
Podávanie
Upražené pstruhy podávame s pripravenou zeleninou.
Rada
Pre toto jedlo použijeme menšie pstruhy rovnakej veľkosti.