Pudingový koláč s ovocím

  • 30.05.2014.
  • Stredne obtiažne
  • 50 min

Hľadáte niečo sladké, ale popritom aj ľahké a svieže? Vyskúšajte tento recept na skvelý pudingový koláčik.

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 110 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru
  • 60 g masla
  • 2 žĺtky
  • Na krém:
  • 1 Dolcela puding premium čokoláda
  • 60 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • Na ozdobu:
  • 200 g čučoriedok, malín alebo černíc
  • šľahačka (v prášku/v spreji)

Príprava

  1. 1.
    Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškom do pečiva a cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a vymiesime cesto.
  2. 2.
    Hotové cesto dáme do chladničky odležať na približne 20 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme, aby sa zmestilo do okrúhlej formy (Ø 26 cm).
  3. 3.
    Cesto dáme do formy tak, aby kúsok prekrýval okraj, spodok popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15 - 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.
  4. 4.
    Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a potom do neho pridáme vymiešaný pudingový prášok.
  5. 5.
    Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým puding nezhustne. Potom ho vylejeme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.

Podávanie

Vychladený koláč dozdobíme kopčekom šľahačky, ovocím, nakrájame a podávame.