Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Quiche s ajvarom a smotanovým syrom

  • 05.06.2020.
  • Stredne obtiažne
  • 6
  • 65 min

Quiche je ideálnym občerstvením pre celú rodinu. Môžete do neho dať čokoľvek, čo máte v chladničke. Zahrajte sa s ingredienciami podľa vašich predstáv, ale určite pridajte Ajvar a objavte novú dimenziu tejto francúzskej klasiky.

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g hrubej múky
  • 150 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 žĺtky alebo 1 celé vajce
  • 2-3 lyžice studenej vody
  • prvá náplň:
  • 1 pór (cca 200g)
  • 150 g mäsitej slaniny
  • soľ
  • materina dúška (tymian)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • druhá náplň:
  • 200 g smotanového syra
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 2 žĺtka
  • 1 vajce
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Príprava

  1. 1.
    Rúru vyhrejte na 200 °C.
  2. 2.
    Cesto pripravíte zmiešaním oboch druhov múky a soli v miske. Pridajte studené, nakrájané maslo a prstami ho rozdrobte. Potom pridajte vaječné žĺtky a vodu. Cesto poriadne vymieste.
  3. 3.
    Cesto vytvarujte do bochníka a vložte do potravinovej fólie. Nechajte vychladiť aspoň hodinu.
  4. 4.
    Pór umyte, osušte a nakrájajte na tenké krúžky. Nakrájajte slaninu na menšie kocky. Slaninu opečte na rozohriatej panvici, potom pridajte nakrájaný pór, olej, štipku soli a tymianu. Nechajte podusiť 4-5 minút za občasného miešania. Keď bude pór mäkký odstavte a nechajte vychladnúť.
  5. 5.
    V miske zmiešajte smotanový syr, sladkú smotanu, vaječné žĺtky a vajce. Pridajte strúhaný syr, tri polievkové lyžice Ajvaru, trocha soli, korenie a všetko dobre premiešajte.
  6. 6.
    Vychladené cesto položte na papier na pečenie, prikryte ho potravinovou fóliou a jemne rozvaľkajte. Vyvaľkané cesto preneste do formy na pečenie.
  7. 7.
    Cesto popichajte vidličkou. Prebytočné cesto odrežte.
  8. 8.
    Na pripravené cesto dajte slaninu a pór, potom zalejte tekutou náplňou s Ajvarom.
  9. 9.
    Vložte do vyhriatej rúry a pečte 30 minút, potom znížte teplotu v rúre na 180 ° C a pokračujte v pečení ďalších 10 - 15 minút, alebo kým nebude povrch pekne zhnednutý.

Podávanie

Upečený quiche nechajte vychladnúť 10-15 minút, bude sa lepšie krájať.

Rada

Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred a uložiť ho do chladničky. Pred použitím ho z chladničky vyberte najmenej hodinku vopred, aby sa s ním ľahšie pracovalo.