Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Ražniči z mletého mäsa

  • 20.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Ingrediencie

  • 800 g mletej teľaciny
  • 100 g Podravka Natur Chilli
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 - 2 lyžice strúhanky
  • 2 červené cibule
  • Ajvar Podravka
  • olej na potretie grilu

Príprava

  1. 1.
    Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  2. 2.
    Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku. Celú zmes rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili, a aby sa nám dali urobiť guľky.
  3. 3.
    Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  4. 4.
    Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Podávanie

Na doplnenie chuti podávame s Ajvarom jemným alebo pikantným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Rada

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.