Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Rezne s chutnou omáčkou

  • 30.03.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 90 min

Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ktoré si vychutnajte v príjemnej spoločnosti vašich priateľov a známych.

Ingrediencie

  • 700 g hovädzích rezňov zo stehna
  • 100 g cibule
  • 100 g zeleru
  • 20 g masla
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 - 3 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vetvička rozmarínu
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.
  2. 2.
    Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.
  3. 3.
    Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.
  4. 4.
    Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, rozmarín a hovädzí bujón Podravka.
  5. 5.
    Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.

Podávanie

Teplé rezne podávame s omáčkou a uvarenými haluškami.

Rada

Ak chcete mať omáčku krémovú, tak mäkké mäso vyberte z hrnca, zeleninu nechajte trošku vychladnúť a potom ju rozmixujte tyčovým mixérom.

Poznámka

Namiesto hovädzieho mäsa zo stehna môžete použiť aj lopatku bez kosti.