Rezne z mäsa a čerstvého syra

  • 14.04.2010.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 30 min

Pokrmy z mletého mäsa sú vždy vítané v kuchynskom repertoári. Ponúkame vám obmenu s čerstvým syrom, Podravka ochucovadlom pikant a ešte s niektorými rafinovanými zložkami. Pridáme prílohu z varenej zeleniny a máme kompletný chod.

Ingrediencie

  • 500 g mletého mäsa (teľacieho, bravčového)
  • 1 lyžica Podravka pikant
  • 1 vajce
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 200 g čerstvého kravského syra
  • 1 lyžica strúhanky
  • olej na pečenie

Príprava

  1. 1.
    Mleté mäso vložíme do hlbšej nádoby.
  2. 2.
    Pridáme Podravku ochucovadlo pikant, pretlačený cesnak, petržlen a čerstvý kravský syr. Zmes dobre premiešame a necháme odstáť približne pol hodiny.
  3. 3.
    Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne a vyváľame ich v strúhanke.
  4. 4.
    Pripravené rezne pražíme na horúcom oleji 7-8 minút z každej strany.

Podávanie

S rezňami podávame varenú zeleninu (mrkvu, karfiol, brokolicu).

Rada

Čerstvý kravský syr dobre scedíme a potom ho pomiešame s mäsom.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 463 / 1.935 - -
Tuky g 35,11 - -
Sacharidy g 3,19 - -
Vláknina g 0,09 - -
Bielkoviny g 32,38 - -
Soľ g 4,47 0 0
Vitamín A μg 209,64 5 4
Vitamín D μg 22,34 11 11
Vitamín E mg 18,19 83 83
Niacín mg 15,13 108 76
Draslík (K) mg 465,26 13 13
Vápnik (Ca) mg 63,16 6 6
Fosfor (P) mg 346,94 43 43

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)