Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Rizoto s cuketou

  • 16.06.2020.
  • Stredne obtiažne
  • 2
  • 35 min

Rizoto je jedným z najpopulárnejších jedál z ryže. Vyskúšali ste ho už s cuketou?

Ingrediencie

  • 500 g cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 50 g cibule
  • 1 stručik cesnaku
  • 160 g ryže Arborio LAGRIS
  • 50 ml bieleho vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • 50 ml smotany na varenie
  • 1 - 2 lyžičky tekutého ochucovadla Podravka NATUR
  • 100 g mäkkého syra
  • opečené mandľové lupienky

Príprava

  1. 1.
    Umyte a nastrúhajte cuketu. Na vyhriatom olivovom oleji na širokej panvici opečte na jemno nasekanú cibuľu.
  2. 2.
    Pridajte pretlačený cesnak a ryžu. Za stáleho miešania krátko opečte. Potom pridajte cuketu, víno a trochu vody. Jemne osoľte a okoreňte.
  3. 3.
    Varte na miernom ohni a za stáleho miešania postupne pridávajte vodou (asi 400 ml). Keď sa ryža uvarí, pridajte smotanu aby ste dosiahli krémovú textúru. Nakoniec pridajte tekuté ochucovadlo Podravka NATUR podľa vlastnej chuti.

Podávanie

Pred podávaním ozdobíme pokrájaným syrom a opečenými mandľovými lupienkami.

Rada

Namiesto smotany na varenie môžete pridať 1 polievkovú lyžicu mascarpone.