Rizoto s pestom a krevetami

  • 20.06.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Tajomstvo skvelej chuti spočíva v spojení kreviet a zelenej omáčky vytvorenej z bazalky, orieškov a syra.

Ingrediencie

  • 400 g kreviet
  • 200 g Lagris ryže arborio
  • 1 pesto Genovese
  • 50 ml smotany na varenie
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Krevety očistíme, umyjeme a krátko opečieme na olivovom oleji (3 lyžice). Osolíme a zložíme z ohňa.
  2. 2.
    V širšej panvici si zahrejeme 2 lyžice oleja a pridáme premytú ryžu. Krátko povaríme a podlejeme vodou.
  3. 3.
    Ryžu dusíme za stáleho miešania na miernom ohni a počas dusenia ju podlievame teplou vodou.
  4. 4.
    Keď je ryža skoro hotová, pridáme pesto a smotanu na varenie, premiešame a ešte chvíľku povaríme.

Podávanie

Krémové zelené rizoto podávame s opečenými krevetami.

Rada

Namiesto kreviet môžete použiť slávky jedlé (mušle) alebo nakrájaný chvost čerta morského.