Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Rizoto so zeleninou

  • 04.09.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 25 min

Bohaté zeleninové rizoto, ktoré si vychutnáte samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu.

Ingrediencie

  • 250 g ryže arborio Lagris
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 500 ml vody
  • 1 lyžica Podravky Natur
  • 1 cibuľa
  • mrazená zeleninová zmes (podľa svojej chuti)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kukuma
  • čierne korenie

Príprava

  1. 1.
    Do 500 ml vody nasypeme 1 lyžicu Podravky Natur a necháme prevariť.
  2. 2.
    Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji dozlatista.
  3. 3.
    Pridáme pretlačený cesnak a ryžu, krátko opečieme. Postupne podlievame pripravenou zmesou vody a Podravky Natur. Varíme na miernom ohni za občasného miešania.
  4. 4.
    Po 5 minútach pridáme mrazenú zeleninu a pokračujeme v dusení. Podlievame a priebežne miešame. Na záver pridáme kurkumu a korenie podľa chuti.

Podávanie

Keď je rizoto hotové, ihneď ho podávajte s pečeným mäsom alebo šalátom.

Rada

Ak namiesto mrazenej zeleniny použijete čerstvú, musíte ju pred prípravou predvariť.