Rolky z roštenky so zeleninou

  • 08.06.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 35 min

"Ulovte" prvú zeleninu, zrolujte ju do mäsovej pochúťky pečenej zaujímavým spôsobom a vychutnávajte si pohľad, vôňu a chuť skvelého jedla.

Ingrediencie

  • 800 g hovädzej roštenky
  • 1 lyžica Podravky grill classic
  • 1 červená paprika
  • 150 g tenkých mladých strukov
  • 150 g mrkvy
  • 75 ml červeného vína
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Ajvar pikant Podravka

Príprava

  1. 1.
    Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto očistíme a umyjeme.
  2. 2.
    Nakrájanú mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Zcedíme a necháme vychladnúť.
  3. 3.
    Hovädziu roštenku nakrájame na užšie a dlhšie plátky a posypeme ich Podravkou grill classic.
  4. 4.
    Na plátky naukladáme mrkvu, struky a na rezance nakrájanú a očistenú papriku.
  5. 5.
    Plátky zrolujeme, spevníme špáradlom, aby sa nerozpadli a obalíme ich v hladkej múke.
  6. 6.
    Na grilovaciu panvicu alebo gril dáme olej a dobre ho zahrejeme, pridáme pripravené rolky, ktoré ugrilujeme zo všetkých strán. Keď sú rolky ružové, polejeme ich červeným vínom a ešte trošku pečieme.
  7. 7.
    Rolky preložíme do misky s pokrývkou, prelejeme ich šťavou z panvice, zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.

Podávanie

Podávame s pikantným Ajvarom od Podravky, pečenými alebo varenými zemiakmi a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.

Rada

Do roliek môžete pridať viac zeleniny, použiť vašu obľúbenú zeleninu alebo ju úplne nahradiť špargľou.