Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

  • 28.10.2015.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 25 min

Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

Ingrediencie

  • 4 filety z bielej ryby (hejk, pleskáč)
  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1-2 červené cibule
  • Nastrúhaná a najemno nasekaná kôra z citróna
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • Hráškové pyré:
  • 450 g mrazeného hrachu
  • 1 malá cibuľa
  • 1 Podravka slepačieho bujónu
  • 20 g masla

Príprava

  1. 1.
    Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravky ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
  2. 2.
    Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 10 minút.
  3. 3.
    Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.

Podávanie

Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvo

Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 518 / 2.165 - -
- Nasýtené mastné kyseliny g 9,60 - -
- Mononenasýtené mastné kyseliny g 16,69 - -
Sacharidy g 23,18 - -
Vláknina g 7,51 - -
Soľ g 0,31 0 0
Vitamín A μg 1.386,35 35 28
Vitamín D μg 57,00 29 29
Kyselina pantoténová mg 1,32 19 19
Draslík (K) mg 733,81 20 20
Vápnik (Ca) mg 78,17 8 8
Fosfor (P) mg 442,86 55 55

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)