Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Rýchle kórejské hovädzie s ryžou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 25 min

Najprv trochu pohladí, potom naplno rozohreje koncert ostrých tónov. Táto špecialita inšpirovaná kórejskou kuchyňou vás prekvapí nielen svojou chuťou, ale tiež rýchlou prípravou.

Ingrediencie

  • 500 g guľatozrnnej ryže Lagris
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/3 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky drvených chilli papričiek
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • rastlinný olej
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • jarnú cibuľku a sezamové semienka na ozdobenie

Príprava

  1. 1.
    Guľatozrnnú ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
  2. 2.
    V miske zmiešame cukor, sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor, chilli a korenie. Dobre premiešame a necháme odležať.
  3. 3.
    V panvici rozohrejeme olej a pridáme hovädzie mäso s nakrájaným cesnakom. Pozvoľna dusíme do mäkka.
  4. 4.
    K mäsu prilejeme obsah misky. Za stáleho miešania pozvoľna varíme niekoľko minút, aby zmes na panvici zhustla.
  5. 5.
    Na tanier dáme ryžu, na ňu naložíme hovädziu zmes a celé to posypeme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a trochou sezamových semienok.

Malé tajomstvo

Úplne dokonalé je toto jedlo v kombinácii s tradičným kórejským kimči.